8 toiduainet, mis panevad juuksed kiiremini kasvama

Kas tahaksid, et sinu juuksed oleksid tervemad ja pikemad? Juukseid ei mõjuta ainult juuksehooldusvahendid, vaid ka see, mida sa sööd. Poeriiulitel on küll suur valik erinevaid toidulisandeid, mis lubavad juuksekasvu soodustada, kuid kõiki neid aineid saaks ka toidust kätte.

Munad – üks parimaid valguallikaid. Need sisaldavad väävlit, biotiini ja vitamiini B-12, mis on olulised toitained sinu kehale.

Lõhe –  sisaldab palju valku ja D-vitamiini. Mõlemad aitavad saavutada tugevad ja terved juuksed.

Kaaviar – Sisaldab oomega-3 rasvhappeid, mis toetavad peanaha tervist ja aitavad kaasa juuste kasvule. Samuti on kaaviar rikkalik vitamiinide (eriti A ja D) ning valkude poolest, mis on olulised juuste struktuuri ja tugevuse jaoks.

Austrid – On üks parimaid tsingi allikaid, mis on oluline mineraal juuste kasvu ja parandamise jaoks. Tsingipuudus võib põhjustada juuste väljalangemist ja aeglustada nende kasvu. Lisaks sisaldavad austrid valku, rauda ja vitamiini B12, mis kõik on vajalikud tervete juuste jaoks

Kookosõli – sisaldab suurel hulgal tervislikke rasvu, E-vitamiini ja mineraalaineid. See aitab niisutada ka peanahka. 

Mustikad ja kibuvitsad – sisaldavad palju C-vitamiini.

Kreeka jogurt ja täispiim – lisaks B-vitamiinile võib selles leida ka D-vitamiini, mis on seotud juuksefolliikulite kasvuga.

Kui üldiselt pole harjunud neid toitaineid sööma, siis algus võib tunduda üsnagi raske. Soovitame varuda aega ja kannatust ning proovida. Märkad peagi erinevust oma juustes, kehas ja nahas.