Millised on juukseid kahjustavad tegevused?

Kõige ilusamad juuksed on terved, puhtad ning säravad juuksed, kuid nende eest hoolitsemine ei olegi nii lihtne. Vaata järgi, millised on juukseid kahjustavad tegevused?

  1. Kannad šampooni esmalt valesse piirkonda

Mitmed inimesed alustavad šampooni juustesse kandmist juukseotstest ja liiguvad siis seejärel peanaha suunas ülespoole. Nii tegema ei peaks, sest mustus ja rasu kogunevad eelkõige peanahale. 

  1. Hooldad juukseid üle

Kasutad liiga palju erinevaid juuksehooldustooteid, aga loodetud tulemust ei paista? Juukseid üle hooldades muutuvad need hoopiski tuhmiks, mistõttu on soovitatav kasutada vaid kvaliteetseid juuksehooldustooteid. 

  1. Sa ei haruta oma pusasid korrapäraselt lahti

Mida pikemad juuksed, seda tõenäolisemalt tekivad neisse pusad. Pusad tuleb lahti kammida väga hoolikalt ning ettevaatlikult. Selleks on soovitatav kasutada suurt laiade piidega kammi. Kui pusade lahti harutamine on liiga valus ning keeruline, on soovitatav kasutada pusadevastast spreid. 

  1. Pesed juukseid liiga tihti

Igapäevane juuste pesu muudab juuksed kuivaks ega lase tekkida loomulikel õlidel, mida vajavad nii peanahk kui juuksekarvad. Soovitatav on juukseid pesta umbes iga 3 päeva tagant. Trennis käies on soovitatav pideva šampooni asemel juukseid loputada vaid veega. 

  1. Kasutad valest materjalist padjapüüri

Puuvillane materjal võib juuste murdumisele kaasa aidata . Kasuta parem siidist padjapüüri, sest siidil magamine on üks kõige paremini hoitud saladusi hoidmaks juuste säravat ja kaunist väljanägemist. Siidi looduslikud omadused on ühtaegu kasulikud nii nahale kui ka juustele. Padjapüüri siidine sile pind vähendab juustes kahu ja aitab vältida pusade teket, juuste katkemist ning lõhenenud juukseotsi. 

  1. Sa ei vaheta soenguid

Soenguid ja juuste kandmise viise tuleks iga natukese aja järel vahetada, et anda juustele ja peanahale puhkust. Samuti ei ole soovitatav panna juukseid liiga tugevasti patsi, sest pidev pinge all olek mõjub peanahale ja juuksejuurtele halvasti ning muudab ka juuksed kiiremini mustaks.

  1. Sa kammid märgasid juukseid

Märjad juuksed on väga haprad, mistõttu tuleks oodata nende kuivamist. Kindlasti tasub juukseid föönitama asuda alles siis, kui juuksed on käterätikuivad.

  1. Käid liiga kuuma duši all

Juuksed eelistavad pigem leiget temperatuuri, sest kuum vesi kuivatab juukseid. 

Kui tundsid end mõne punkti juures ära, siis soovitame sul seda tegevust vältida, et sinu juuksed saaksid olla terved ning säravad! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *